Ciljevi programa

Program F&B Professional osmišljen je kako bi polaznicima omogućio stjecanje mikrokvalifikacije organizacija poslovanja u odjelu hrane i pića, s ciljem specijalizacije za učinkovito upravljanje operativnim i strateškim procesima u sektoru hrane i pića. Program traje 400 sati i obuhvaća teorijska i praktična znanja iz ključnih područja ugostiteljskog poslovanja.

Glavni ciljevi programa su:

  • Omogućiti polaznicima stjecanje suvremenih i primjenjivih znanja i vještina u području organizacije rada odjela hrane i pića, s naglaskom na operativnu izvrsnost i strateško upravljanje.
  • Razviti specijalizirane kompetencije u upravljanju zalihama, nabavom, oblikovanju F&B ponude, kontroli kvalitete usluge i praćenju uspješnosti poslovanja putem budžetiranja i izvještavanja.
  • Osnažiti vještine timskog i liderskog upravljanja, kao i učinkovite interne komunikacije u ugostiteljskim objektima različitih razina.
  • Poticati primjenu načela pravilne prehrane i održivog poslovanja, u skladu s aktualnim tržišnim trendovima i gostinjskim očekivanjima.
  • Integrirati informacijsko-komunikacijske tehnologije u svakodnevne operacije F&B odjela radi unaprjeđenja učinkovitosti i kvalitete usluge.
  • Promicati kulturu cjeloživotnog učenja i profesionalnog razvoja, kroz dinamičan i interaktivan edukacijski pristup utemeljen na stvarnim primjerima iz prakse.