Po završetku programa, polaznici će biti osposobljeni za učinkovito upravljanje poslovanjem u odjelu hrane i pića, uz razvijene stručne, upravljačke i komunikacijske vještine. Stečena znanja omogućit će im samostalno planiranje, organizaciju i nadzor svakodnevnih i strateških aktivnosti u F&B sektoru.
Polaznici će biti sposobni:
- Primijeniti napredna znanja iz područja upravljanja hranom i pićem – uključujući strategiju, organizaciju, prodaju, distribuciju, komunikaciju, financije i održivost.
- Samostalno izraditi poslovnu strategiju i operativni plan za F&B odjel kao osnovu za poslovno odlučivanje.
- Analizirati tržište i poslovno okruženje kako bi prepoznali prilike za unapređenje ponude i konkurentnost objekta.
- Oblikovati ponudu jela i pića u skladu s tržišnim trendovima, gastronomskim standardima i politikom objekta.
- Planirati i organizirati posluživanje hrane i pića, uključujući posebne događaje i protokole.
- Upravljati nabavom, zalihama i skladištenjem u F&B odjelu te osigurati učinkovitost svih faza radnog procesa.
- Izraditi financijska i operativna izvješća za praćenje uspješnosti poslovanja.
- Voditi timove i organizirati rad zaposlenika u skladu s načelima timskog rada, motivacije i komunikacije.
- Prilagoditi uslugu individualnim potrebama gostiju te pratiti i poboljšavati njihovo zadovoljstvo.
- Primjenjivati načela pravilne prehrane i održivog poslovanja u ponudi i svakodnevnoj praksi.
- Koristiti informatičku opremu i digitalne alate relevantne za upravljanje procesima u kuhinji i restoranu.