Ishodi učenja

Po završetku programa, polaznici će biti osposobljeni za učinkovito upravljanje poslovanjem u odjelu hrane i pića, uz razvijene stručne, upravljačke i komunikacijske vještine. Stečena znanja omogućit će im samostalno planiranje, organizaciju i nadzor svakodnevnih i strateških aktivnosti u F&B sektoru.

Polaznici će biti sposobni:

  • Primijeniti napredna znanja iz područja upravljanja hranom i pićem – uključujući strategiju, organizaciju, prodaju, distribuciju, komunikaciju, financije i održivost.
  • Samostalno izraditi poslovnu strategiju i operativni plan za F&B odjel kao osnovu za poslovno odlučivanje.
  • Analizirati tržište i poslovno okruženje kako bi prepoznali prilike za unapređenje ponude i konkurentnost objekta.
  • Oblikovati ponudu jela i pića u skladu s tržišnim trendovima, gastronomskim standardima i politikom objekta.
  • Planirati i organizirati posluživanje hrane i pića, uključujući posebne događaje i protokole.
  • Upravljati nabavom, zalihama i skladištenjem u F&B odjelu te osigurati učinkovitost svih faza radnog procesa.
  • Izraditi financijska i operativna izvješća za praćenje uspješnosti poslovanja.
  • Voditi timove i organizirati rad zaposlenika u skladu s načelima timskog rada, motivacije i komunikacije.
  • Prilagoditi uslugu individualnim potrebama gostiju te pratiti i poboljšavati njihovo zadovoljstvo.
  • Primjenjivati načela pravilne prehrane i održivog poslovanja u ponudi i svakodnevnoj praksi.
  • Koristiti informatičku opremu i digitalne alate relevantne za upravljanje procesima u kuhinji i restoranu.