Modul 3: Ljudski resursi i organizacija rada u odjelu hrane i pića

Cilj modula

Polaznici stječu znanja i vještine potrebne za učinkovito upravljanje ljudskim resursima i organizaciju rada u odjelu hrane i pića, uz naglasak na operativnu funkcionalnost, kvalitetu usluge i zadovoljstvo gostiju.

Tematsko područje: Ljudski resursi u odjelu hrane i pića

Modul obuhvaća ključne aspekte rada s ljudima u F&B sektoru – od planiranja radnih zadataka i rasporeda, preko nadzora učinkovitosti i poštivanja higijenskih standarda, do mentoriranja i uključivanja novih članova tima. Polaznici će razvijati vještine upravljanja timom, poticanja motivacije i stvaranja pozitivne radne atmosfere.

Posebna se pažnja posvećuje komunikaciji, timskom radu i razvoju zaposlenika, kao alatima za postizanje visoke razine profesionalnosti i gostoljubivosti.

Kroz analizu konkretnih organizacijskih izazova i razvoj praktičnih rješenja, polaznici će biti osposobljeni za unaprjeđenje organizacije rada u skladu s potrebama poslovanja.

Ključne teme modula:

  1. Upravljanje ljudskim resursima u F&B odjelu
  2. Planiranje i raspodjela radnih zadataka
  3. Mentorstvo i razvoj zaposlenika
  4. Higijenski standardi i zakonski propisi
  5. Timski rad, motivacija i komunikacija